09.05.2014

International Composers’ Exchange u Zagrebu od 09. do 12. svibnja

International Composers’ Exchange projekt je 4 članice International Society for Contemporary Music (ISCM) – Velike Britanije, Švedske, Estonije i Hrvatske. Okosnicu platforme za upoznavanje i razmjenu iskustava skladatelja čine John Chantler i Patricia Alessandrini (UK), Magnus Bunnskog i Sol Andersson (Švedska), Tatjana Kozlova i Helena Tulve, (Estonija) te Sanja Drakulić i Mirela Ivičević (Hrvatska).
Skladatelji su se prvi put okupili u Londonu i započeli druženja krajem ožujka. Ovaj vikend gostuju u Zagrebu od 9.do 12. svibnja, gdje će također posjetiti Izlog suvremenog zvuka, na kojem će nastupiti John Chantler.

Ana Horvat, Tibor Szirovicza, Ivan Končić, Marko Slaviček, Bianca Ban i Tomislav Oliver mladi su skladatelji koji će ovom prilikom prezentirati svoj rad. Osim glazbenog dijela programa, skladatelji će imati priliku upoznati mlade hrvatske kolege u nizu neformalnih druženja s prezentacijama djelovanja kako domaćih suvremenih umjetnika tako i tradicijske glazbe i instrumenata. Skladateljima predstoje putovanja u Švedsku i Estoniju, nakon čega će na slijedećem festivalu Dani Nove Glazbe (World Music Days), Međunarodnog udruženja za suvremenu glazbu, biti prikazan dokumentarni film o projektu.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh