08.03.2017

Hrvatsko društvo skladateljica priča jezikom ravnopravnosti

Hrvatsko_drutvo_skladatelja

Povodom Međunarodnog dana žena, Hrvatsko društvo skladateljica priključilo se kampanji “Pričajmo jezikom ravnopravnosti” i na jedan dan promijenilo svoj naziv. Cilj kampanje je prepoznavanje važnosti i potrebe osvještavanja problematike rodne neravnopravnosti u jeziku.

Ovoj simboličnoj akciji, uz Hrvatsko društvo skladateljica, priključio se i projekt Autorice.hr izmjenivši svoju cover fotografiju na Facebooku.

Kampanju je pokrenula organizacija Ženska soba osnovana s ciljem osnaživanja žena i osvještavanja institucija i javnosti o seksualnom nasilju i seksualnim pravima, kroz edukaciju, istraživanja, lobiranje i javni rad.

Ovom zanimljivom akcijom povodom Dana žena, 8. ožujka, nastoji se upozoriti na neravnopravnost žena i djevojčica koristeći vidljivost neravnopravnosti u jeziku te skrenuti pozornost na različita područja borbe za prava žena. Više o kampanji saznajte ovdje.

Uz nadu da već dogodine neće biti povoda i potrebe za ovakvim i sličnim akcijama, svim autoricama, našim članicama, čestitamo Međunarodni dan žena!

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh