13.04.2022

Hrvatska glazba u središtu pozornosti, jer Berislav Šipuš dirigira Ansamblom Turning Point Koncert 29. travnja označava prvi put u 20 godina da je ansambl predvodio netko drugi, a ne umjetnički voditelj Owen Underhill

 

Vodeći hrvatski skladatelj i dirigent Berislav Šipuš dirigirat ćeAnsamblom Turning Point na predstavljanju In the Distance 29. travnja u 19.30 sati, u Fei and Milton Wong EksperimentalnoKazalište na SFU Woodwardu.

Rijetka je prilika da iz prve ruke doživite osebujnu i živopisnusuvremenu glazbenu kulturu Hrvatske.

Ovaj program dio je višegodišnjeg projekta koji uključujerazmjenu ansambala i umjetničkih voditelja Turning Point Ensemblea i Cantus Ansambla Zagreb.

Koncert će obilježiti prvi put u 20 godina u kojem će Turning Point Ensemble-om ravnati netko drugi, a ne njegov umjetničkivoditelj Owen Underhill.

Sam koncert predstavlja ambiciozan i bogat zbir djela za velikiansambl koji predstavlja nekoliko generacija hrvatskihskladatelja. Uključuje In der Ferne (U daljini) gostujućegdirigenta/skladatelja (sa sopranisticom iz Vancouvera Robyn Driedger-Klassen), kao i djela Srđana Dedića, Marka Ruždjaka, Krešimira Seletkovića i Stanka Horvata.

 

Za više informacija i ulaznice pogledajte OVDJE.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh