14.08.2018

HDS ZAMP partner 2. Aj CHA festivala, posvećenog kralju funka

phpThumb_generated_thumbnailjpg

Od 16. do 18. kolovoza u Splitu se održava 2. Aj CHA festival, posvećen Dinu Dvorniku. Hrvatsko društvo skladatelja sa svojom stručnom Službom ZAMP i ove je godine podržalo ideju festivala u spomen na prerano preminulog glazbenika.

Festival počinje u četvrtak, 16. kolovoza velikim besplatnim partyjem na Rivi, na kojem će nastupiti NOA & Funkblasters i DJ Tabu keeper of the groove. U petak 17. kolovoza na Rivi nastupaju The Babe Barbarella, a na Stageu Cornaro, grupa Psihomodo Pop. Ovogodišnji “Aj CHA” festival svojim će “open air koncertom” zatvoriti Dubioza Kolektiv, 18. kolovoza na Starom Hajdukovom igralištu.

Budite i vi dio ovogodišnjeg festivala na kojem groovea, funka, soula i dobre zabave sigurno neće nedostajati! Pjevajte i plešite za Dina. Dođite u Split!

Službena stranica Festivala: https://ajchafestival.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ajchafestival/ 

 

U nastavku pogledajte zanimljivosti o Dinovom autorskom radu te suradnji s kolegama glazbenicima koje smo izvojili povodom prošlogodišnjeg, 1. Aj CHA festivala.

Krajem osamdesetih godina, Dino Dvornik, „James Brown sa splitskih Skalica“, svojim je debitantskim ostvarenjem u naše diskoteke, studentske sobe, dnevne boravke i automobile donio zvuk kakav se tada tek rađao u amsterdamskim, berlinskim i bristolskim studijima. Singlovi poput „Zašto praviš slona od mene“, „Tebi pripadam“ i „Ti si mi u mislima“ izbezumili su domaću publiku koja se i danas, više od četvrt stoljeća kasnije, i dalje prepušta grooveu ovog talentiranog osobenjaka.

U bazi autora, dostupnoj na službenim web stranicama ZAMP-a, Dvornik je naveden kao nositelj autorskog prava na 158 različitih djela – od njegovih najvećih hitova preko brojnih suradnji na pjesmama svojih kolega pa sve do špica i jinglova s njegovom glazbom.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh