01.07.2022

HDS ZAMP-ovo glazbeno druženje: zvijezde slavile u ležernom ljetnom izdanju

HDS ZAMP je u četvrtak 30.lipnja održao peto, sad već tradicionalno ljetno glazbeno druženje na kojem su se odlično zabavili brojni poznati ljudi iz glazbenog i medijskog svijeta.

Uz nastupe banda Silente i mlade kantautorice Miriiam predstavljeno je i izvješće o umjetničkim i poslovnim rezultatima Hrvatskog društva skladatelja i njegove stručne službe ZAMP za 2021. godinu.  Dobri rezultati u ostvarivanju autorskih prava i optimistične prognoze za budućnost pomogli su da večer protekne u ležernim i ugodnim tonovima raznih žanrova domaće glazbe.

Hitovi koncertno hiperaktivnog dubrovačkog banda Silente, koji je ovih dana objavio 4. album, raspjevali su i rasplesali sve okupljene. Mlada zagrebačka indie pop nada Miriiam predstavila trima pjesmama, izvedenima uz gitaru kupljenu od novčane nagrade HDS ZAMP-a nakon što je početkom godine osvojila nagradu „Rock Off – Veliki prasak“, kao najveći potencijal naše scene.

Glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec čestitao i zahvalio na suradnji svim autorima i glazbenicima i zaželio im aktivno i radno ljeto bez epidemioloških mjera.

Ivan Dečak, autor pjesme „Mali krug velikih ljudi“ koja je drugu godinu zaredom bila najviše emitirana  domaća pjesma u medijima (što mu se već dogodilo i s „Tangom“) proslavio je taj veliki uspjeh uz slavljenički šampanjac.

Dobre su vibracije uz DJ-a Go Cuta, do kasno u noć dijelila a poznata lica glazbene scene: Nikša Bratoš, Mia Dimšić, Matija Cvek, Ivan Hilje – Hiljson, Jura Pađen, Antonija Šola i Mario Regelja, Jura Pađen, Faruk Buljubašić Fayo, Damir Bačić, novinari Uršula Tolj, Dalibor Petko, Robert Krupa te brojni drugi glazbenici, novinari, poslovni partneri i djelatnici službe HDS ZAMP.

Galeriju s fotografijama pogledajte ovdje.

Više o poslovanju i prihodima od autorskih prava koje je HDS ZAMP za prošlu godinu poslao na više od 116 tisuća hrvatskih i svjetskih autora i nositelja prava: https://www.zamp.hr/clanak/pregled/2522/rezultati-poslovanja-hds-zamp-a-za-2021-godinu-bolje-od-prethodne-ali-jos-ne-kao-2019-godine

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh