14.09.2021

HDS okupio prijatelje i kolege u prisjećanju na Rajka Dujmića

Hrvatsko društvo skladatelja organiziralo je ponedjeljak, 13. rujna događanje “U sjećanje na Rajka”. Bila je to prilika da se u Hrvatskom glazbenom zavodu, više od godinu dana nakon prerane smrti skladatelja Rajka Dujmića (7.8. 1954. – 4.8.2020), u nešto boljim epidemiološkim okolnostima, okupe brojne kolege i prijatelji sjajnog glazbenika.

Događanje je, prisjećanjem na zajedničke dane s Rajkom u klupama zagrebačke Muzičke akademije, otvorio predsjednik HDS-a Mladen Tarbuk.

Potom su se dirljivim govorima i anegdotama o prijateljstvu i suradnji s njim, prisutnima obratili dirigent, skladatelj i glazbeni producent,  Zdravko Šljivac te Jasna Zlokić koja je s pjesmom „Skitnica“, počela svoj glazbeni put. Dugo su i uspješno surađivali, rekla je Jasna, i prisjetila se kako su je Rajko i tekstopisac pjesme „Pismo“ Mario Mihaljević nazvali u 3 ujutro, da joj otpjevaju prvu verziju buduće velike uspješnice.

Događanje je bilo prožeto Rajkovim pjesmama poput „Najdraže moje“, „Tonka“ ili „Samo mi se javi“ koje su emotivno i nadahnuto izveli česti Rajkovi glazbeni suradnici: Nataša Mirković, Vladimir Pavelić Bubi, Ante Gelo, Nikša Bratoš i Tomislav Modrić.

Kratkim izborom Rajkovih izjava iz dokumentarnog filma „Zauvijek skladatelj“ redatelj filma Toni Volarić podsjetio je prisutne na životnu i glazbenu priču omiljenog kompozitora, koji je, kako je sam rekao u filmu, zbilja „imao put do ljudskih srdaca“.

 

Cijeli film Zauvijek skladatelj: Rajko Dujmić možete pogledati na YouTube kanalu HDSa.

 

Foto: Matej Grgić

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh