14.12.2017

HDS čestita 50 godina karijere Josipi Lisac, muzi velikog Karla Metikoša

22_porin_dobitnici_0023

Dijelimo zadovoljstvo i ponos činjenicom da će se večeras u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održati drugi od dva ovogodišnja, u rekordnom roku rasprodana koncerta „U čast Karla Metikoša“. Njima Josipa, glazbenici prijatelji i obožavatelji obilježavaju 25. godišnjicu smrti autora Karla Metikoša. Ova će večer tako staviti točku na još jednu uspješnu ali i  posebnu Josipinu godinu, i sigurno ostati senzacionalan dokaz koliko je dvojac Metikoš-Lisac svojim pjesmama, albumima i dostignućima značajno obilježio hrvatsku pop-rock kulturu i kulturu uopće.

Metikoš je u Josipi Lisac našao muzu i interpretatoricu koja je njegove note – uz stihove Ivice Krajača i drugih naših vrsnih majstora i majstorica glazbenog pera – ponosno i dosljedno prenijela u 21. stoljeće. Pritom je učinila nešto jedinstveno: zadržala stare fanove i osvojila nove generacije koje hrle na njezine koncerte znajući da se tamo zbiva posebna vrsta magije između glazbenika i publike. Katalizator te čarolije upravo je Josipa Lisac, umjetnica koja svojim radom i pojavom već 5 desetljeća obogaćuje domaću glazbu. Svojim izvedbama pjesama koje za nju stvaraju naši autori daje tim skladbama krila za let preko desetljeća.

Moja glazbena priča započela je kad sam imala sedamnaest godina i traje. Uvijek treba raditi nešto novo, nešto ludo, imati mladi duh, objasnila je kratko Josipa svojih pola stoljeća glazbene karijere.

Ova iznimna umjetnica već 25 godina na koncertima njeguje uspomenu na voljenog životnog suputnika i skladatelja za kojeg će reći da ju je baš on takvu stvorio. Prvo poznanstvo, a potom i vječna ljubav s poznatim skladateljem i popularnim rock’n’roll pjevačem Karlom Metikošem potpuno je oblikovalo njen glazbeni put i formiralo je u jedinstvenu umjetnicu čije su ideje, zanimljivost i izvođačka suverenost već desetljećima bez konkurencije. Zajedno su snimili više od deset albuma, koje i danas u svoje kolekcije dodaju i čuvaju novi zaljubljenici u glazbu.
Josipa Lisac višestruka je dobitnica Porina, njih 17, najviše među ženskim izvođačima, ali i mnogih drugih priznanja koje je zaslužila svoj rad.  50 godina karijere kojoj se ni približno ne nazire kraj, san je svakog umjetnika – večeras ćemo s njom i prepunim Lisinskim dijeliti zadovoljstvo i zahvalnost za tu veliku karijeru, kao i karijere svih naših skladatelja koji su je pomogli stvoriti.

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh