03.11.2023

Gitarski dijalog Brune Mičetića ponovno u Zagrebu

Bruno Mičetić, jedan od najpoznatijih hrvatskih gitarista i skladatelja iza kojeg stoji opsežna glazbena karijera, još od proljeća na nizu koncerata u sklopu turneje diljem Hrvatske predstavlja novi projekt Guitars’ Dialogue.

Inspirativnim dijalozima akustične i električne gitare stvara jedinstvenu glazbenu rapsodiju inspiriranu ljepotom prirode. Majstorskom glazbenom improvizacijom i raznim efektima Bruno donosi sasvim novi stil kojim uspijeva dočarati sonosferu prirode. Projekt je započeo prvim albumom u nizu najavljenih, naziva Sonosfera, sa sedam skladbi koje se mogu čuti uživo na posljednjem koncertu turneje, najavljenom za petak, 24. studenoga, u Maloj dvorani Lisinski.

Neprestano u potrazi za novim zvukovima, autor je za Guitars’ Dialogue ideju dobio usred pandemije, kada su mnogi ljudi, ne samo umjetnici, upravo u prirodi potražili mir i bijeg od stvarnosti. „Akustična gitara me oduvijek privlačila, ali sada sam konačno smogao hrabrosti da zagrebem u taj svijet i uhvatim se u koštac s novim tehnikama, zvukovima i mogućnostima koje pruža. Na albumu su prisutne električne gitare jer ne želim zapostaviti ni tu stranu sebe. Kao glazbenik, smatram da je važno kontinuirano otkrivati nove svjetove i svoje mogućnosti”, kaže Bruno Mičetić, koji sve svoje kolege i publiku otvorenog srca, Zagrepčane i njihove goste, poziva da čuju i dožive zvukove prirode isprepletene s magijom gitarskih nota u njegovoj glazbi.

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh