27.03.2017

Frano Živković dobitnik stipendije “Rudolf i Margita Matz”

Frano Z.

Dvanaestogodišnji Frano Živković, dobitnik stipendije fonda „Rudolf i Margita Matz“  za 2017. godinu, danas je u prostorijama Hrvatskog društva skladatelja službeno potpisao i preuzeo stipendiju u iznosu od 20.000,00 kn. Svečanom potpisivanju prisustvovali su pored roditelja mladog umjetnika i Glavni tajnik HDS-a Antun Tomislav Šaban te predsjednik Stručnog povjerenstva akademik Zoran Juranić koji su mu zaželjeli puno uspjeha u njegovom daljnjem školovanju i umjetničkom radu.

Frano Z 1.

Fond Matz financiran je od autorskih prava Rudolfa Matza koja su supružnici Matz oporučno ostavili HDS-u uz obvezu da se sredstva koriste za pomoć hrvatskim skladateljima, što HDS s radošću provodi.

Povodom dobitka stipendije „Rudolf i Margita Matz“, Frano je izjavio:

„Iznimna mi je čast što je moj rad i trud prepoznat od strane Hrvatskog društva skladatelja, respektabilne i utjecajne umjetničke organizacije. Pohađati svaki dan dvije škole, provoditi vrijeme u dva razreda, prijateljevati s dva odvojena i potpuno različita svijeta, stizati kući kasno navečer, a ipak punog srca, slobodne trenutke provoditi vozeći se od kuće do škole, krasti trenutke igre za vježbanje nekog od tri instrumenta, skupljati lijepe trenutke i pretakati ih u glazbu, skladati i sanjariti, to je moj život. Hvala mojim najboljim roditeljima na odricanju i ljubavi koju mi beskonačno daju, profesorima od kojih učim, prijateljima i svima koji me podržavaju. Ova stipendija je za mene veliki poticaj i važna pomoć koja mi omogućava daljnji napredak, ostvarenje nekih snova te nova profesionalna i umjetnička postignuća. Svojim skladbama trudit ću se i dalje uveseljavati svih koji me prate.“

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh