15.03.2024

Donosimo detalje dodjele najvažnije glazbene nagrade

Iduću subotu, 23. ožujka, na crveni tepih ispred HoB-a u Zagrebu, kročit će neka od najvažnijih i najvećih imena hrvatske glazbe. Dodjela glazbene nagrade Porin, 31. po redu, uživo će se moći pratiti na Prvom programu HTV-a i Drugom programu HR-a od 20:15 sati.

Pripreme za Porin traju mjesecima, počevši od zaprimanja prijava, glasanja pa sve do organizacije dodjele statua koja je uvijek zahtjevna. Orkestar, brojni izvođači, veliki produkcijski tim i uzbuđenje nominiranih ukratko opisuju tjedne uoči Porina.

Donosimo popis izvođača čiji će nastupi ostati upisani u povijest 31. dodjele po redu:
Berislav Šipuš, Boris Štok, Detour, Filip Rudan, Gina, IDEM, Let 3, Lu Dedić, Marko Tolja, Matija Cvek & The Funkensteins, Matija Dedić, Mia Dimšić, Natali Dizdar, Parni Valjak, Pava, Prljavo Kazalište, Psihomodo Pop, Tamara Obrovac i Zorica Kondža.

“Uvijek nam je ideja da nastupe svi nominirani, koji mogu naravno, iz kategorija Albuma godine, Pjesme godine, Najboljih albuma jazz i klasične glazbe, kao i Novog izvođača godine. Tim kategorijama onda pridodajemo nastupe iz ostalih kategorija sa željom da nastupe svi nominirani iz odabranih kategorija, kao i da se te odabrane kategorije u prijenosu mijenjaju iz godine u godinu”, pojašnjava Izvršni direktor Porina, Davor Drezga.

I ove su godine uoči dodjele nagrada odabrani dobitnici Porina za životno djelo: “Porin za životno djelo dodjeljuje se onim umjetnicima koji su svojim trudom, radom i uspjesima obilježili hrvatsku glazbu, onima koji su se upisali u povijest i onima bez čijeg autorskog rada, glasa, talenta ne možemo zamisliti glazbenu prošlost, ali i sadašnjost”, rekla je Ivana Martinac, Glavna tajnica Porina. A umjetnici koji su svojim radom obilježili hrvatsku glazbu te kojima je pripao ovogodišnji Porin za životno djelo su: muzikologinja, urednica, kulturna djelatnica i muzička spisateljica Erika Krpan, zatim glazbenik i skladatelj Husein Hasanefendić Hus i bend Parni Valjak.

Podsjećamo još jednom na prijenos uživo na Prvom programu HTV-a i Drugom programu HR-a od 20:15 sati, kroz koji će nas ove godine voditi Jelena Glišić i Ivan Vukušić! Uz njih kao i spomenute nominirane glazbenike, na pozornicu ovogodišnje dodjele stati će još nekoliko poznatih imena koja će ostati iznenađenje do same dodjele.
Redateljica dodjele je Saša Broz.

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh