07.10.2020

Dodijeljene nagrade na 53. tribini “Darko Lukić”

U ponedjeljak, 5. listopada 2020. u Velikoj dvorani HGZ-a dodijeljene su nagrade na 53. tribini „Darko Lukić“ koja je usprkos iznimno teškim okolnostima zbog pandemije, uspješno održana.

Nagrada 53. tribine “Darko Lukić” pripala je trombonistu Mati Đuzelu.

Diplomu “Darko Lukić” je dobio pijanist Viktor Čižić.

Nagradu za najbolju umjetničku suradnju dobila je pijanistica Zrinka Ivančić Cikojević.

Hrvatsko društvo skladatelja je nagradu za najbolje izvođenje skladbe hrvatskoga skladatelja dodijelilo gitaristici Divni Šimatović.

Nagradu Hrvatskoga glazbenoga zavoda dobila je flautistica Dijana Bistrović.

Svečanost dodjele uveličana je sjajnim recitalom mladog pijanista s Brača, Tomislava Damjanovića koji je izveo Sonatu za klavir br. 17 u d-molu, op. 31 br. 2 L. van Beethovena te Fantaziju u C-duru op. 17 R. Schumanna.

 

Tomislav Damjanović ( Split, 1992. ) student je poslijediplomskog studija klavira na Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru u klasi Grigoryja Gruzmana. Na  Kunstuniversität Graz u Austriji usavršavao se u klasi Milane Chernyavske. U Zagrebu je studirao u klasi prof. Đorđa Stanettija, a magistrirao u klasi doc. Danijela Detonija. Uz mnoge uspjehe na domaćim natjecanjima, valja istaknuti glavnu i posebnu nagradu na Međunarodnom festivalu mladih pijanista Amici del pianoforte u San Danieleu ( Italija, 2013. )  te pobjedu na Memorijalu Jurica Murai u kategoriji Grand Prix do 32 godine starosti. U travnju 2018. Godine uslijedila je 2. Nagrada na međunarodnom natjecanju Cittá di Stradella u Stradelli, Italija. Nizu uspjeha pridružila se i Nagrada Darko Lukić na istoimenoj 52. tribini.

Među brojnim nastupima ističu se recitali i nastupi u dvorani Matice Hrvatske, Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Hrvatskom glazbenom zavodu, Kazinskom domu u Ljubljani te dvorani Blagoje Bersa.  Osim u Hrvatskoj nastupao je u Austriji, Njemačkoj, Liechtensteinu, Sloveniji, Italiji i Češkoj. Kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom ravnanjem dirigenta Tomislava Fačinija izveo je Treći klavirski koncert Sergeja Prokofjeva 2014., a prošle je godine izveo je Beethovenov Prvi klavirski koncert u C-duru s komornim simfonijskim orkestrom grada Darmstadta pod ravnanjem maestra Christharda Janetzkog.

https://www.hdgu.hr/dodijeljene-nagrade-53-tribini-darko-lukic/

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh