19.06.2024

Dalibor Grubačević među finalistima za Nagradu Camille!

Dalibor Grubačević u užem je izboru za Europsku nagradu za filmsku glazbu Camille, objavio je Europski savez skladatelja (European Composer and Songwriter Alliance – ECSA).

Delegacije članova ECSA-e koje predstavljaju medijske skladatelje iz 15 zemalja unaprijed su odabrale 38 skladbi u tri kategorije: najbolja originalna filmska glazba, najbolja originalna glazba za dramsku seriju te najbolja originalna glazba za dugometražni dokumentarni film.

U sve tri kategorije predloženi su bili i hrvatski skladatelji: u kategoriji za najbolju originalnu glazbu za igrani film Dalibor Grubačević za Razgovor, u kategoriji za najbolju originalnu glazbu za dramsku seriju Jura Ferina i Pavle Miholjević za Tišinu, a u kategoriji najbolje originalne glazba za dugometražni dokumentarni film Denis Kozlica za Why Do I Hike 2: Hardships of a Thru Hike.

U svakoj kategoriji, predstavnici europskih skladateljskih organizacija koje pripadaju ECSA-inu Odboru FFACE zatim su izabrali troje nominiranih čija su imena objavljena danas.

Nominirani za najbolju filmsku glazbu su:
Dalibor Grubačević (Hrvatska) za “Razgovor” u režiji Dominika Sedlara

 

Daliboru Grubačeviću čestitamo i želimo sreću u Parizu!

Tekstu u cijelosti pročitajte OVDJE.

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh