10.06.2019

Dalibor Bukvić dobitnik godišnje nagrade “Vladimir Nazor”

Odbor Nagrade Vladimir Nazor pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici održanoj 06. svibnja donio je odluke o dobitnicima Nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.

Nagradu Vladimir Nazor dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja, a o dobitnicima odlučuje Odbor Nagrade Vladimir Nazor na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministra kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika. Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo.

Godišnju nagradu Vladimir Nazor u području glazbe dobio je Dalibor Bukvić za koncert održan u Muzeju Mimara u Zagrebu u okviru kojega je praizveden triptih …aeterna… za vokalni ansambl.

Svečana dodjela Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2018. godinu održat će se u utorak, 18. lipnja 2019. godine, u Hrvatskom državnom arhivu.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh