Vilović, Nenad

Pregledaj djela autora

skladatelj, aranžer, producent (Split, 9. rujna 1948.)

S glazbom se počinje baviti 1958. god., kada upisuje Nižu muzičku školu u Splitu, gudački odsjek, smjer violina. Glazbeno obrazovanje nastavlja na Srednjoj muzičkoj školi, gdje uči klarinet i klavir. Završio je Klasičnu gimnaziju te diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Splitu 1973. g. Od 1965. profesionalno se bavi glazbom kao estradni djelatnik. U raznim glazbenim grupama svira saksofon, klarinet i gitaru te nastupa širom zemlje i u inozemstvu (Sovjetski Savez, Njemačka, Čehoslovačka). Skladateljskim se radom počinje baviti još u muzičkoj školi, ali prvi snimljeni radovi datiraju iz 1969. god., kada sa svojim skladbama sudjeluje i na festivalima (Omladina 69 i Opatija 69). Od tada sudjeluje na gotovo svim festivalima zabavne glazbe u zemlji, a skladbe su mu izvođene i nagrađivane i u inozemstvu (dobitnik Srebrne Bratislavske lire). Na Splitskom festivalu kontinuirano sudjeluje od 1971. te nekoliko puta i pobjeđuje. Umjetnički je direktor Splitskog festivala od 1998. do 2002. godine. Bio je umjetnički direktor festivala Zlatno sunce Mostara. Direktor je radiopostaje Megamix Radio Hvar. Član je Zajednice umjetnika Hrvatske a bio je član Glavnog odbora HGU u Zagrebu te član Upravnog odbora HGU u Splitu. Bio je predsjednik Glazbeno–estradne udruge izvođača Splita. Umjetnički direktor je festivala Marko Polo fest u Korčuli.

Uz skladanje bavi se i pisanjem tekstova i aranžmana te glazbenom produkcijom. Skladbe su mu izvodili mnogi pjevači zabavne glazbe, a brojne su dobile i festivalske nagrade.

Glazbom se i danas profesionalno bavi radeći kao skladatelj, tekstopisac, aranžer, studijski glazbenik te producent u vlastitom studiju.

DJELA. Skladbe (izbor): Ništa kontra Splita (Dino Dvornik); Di si bija kad je grmilo (Đorđi Peruzović); 2002 godine u Splitu (Oliver Dragojević, Dino Dvornik); Nismo mi bez cilja (Josipa Lisac); Tajna života (Tereza); Julske kiše (Darko Domijan); Zaboravi Espanju (Zlatko Pejaković); Moj Marjane adio (Kićo Slabinac); Treća suza (Meri Cetinić); Sjeti se (Zorica Kondža); Srce te želi (Ambasadori); Na vrh brda vrba mrda (Đurđica i Mladi batali); Šumi more (Dubrovački poklisari); U popodnevne sate (Indeksi), i dr.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh