Tkalec, Antonio

Pregledaj djela autora

skladatelj, kantautor, aranžer (Nedeljanec kraj Varaždina, 14. prosinca 1982.)

Iako samouk, Tkalec je pjevač, skladatelj, kantautor, aranžer, producent i multiinstrumentalist, koji je profesionalno djelovanje u potpunosti posvetio modernoj duhovnoj i popularnoj glazbi.

Teško djetinjstvo spriječilo ga je da se glazbeno školuje, ali potreba za glazbom već ga je sedam godina vezala uz crkveno pjevačko društvo Tin iz rodnog Nedeljanca s kojima je svake nedjelje pjevanjem animirao svete mise i razne duhovne priredbe. U zboru je ostao punih deset godina.

S nepunih 16 godina počeo je skladati prve ozbiljne duhovne pjesme a s 18 ih je počeo izvoditi na festivalima duhovne glazbe.

2000. g. osnovao je duhovni bend Pro Vobis s kojim je snimio Božićni album s pola vlastitih autorskih pjesama. Bend je potrajao samo godinu dana.

2008. g. postaje službeni orguljaš i zborovođa franjevačke crkve sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu u zboru koji ima stogodišnju tradiciju.

Svake godine održava preko četrdeset autorskih koncerata moderne duhovne glazbe diljem Hrvatske i svijeta.

Koncerte je dosad održavao u gotovo svim crkvama, katedralama i bazilikama u Hrvatskoj te mnogima u Sloveniji, BiH, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj…Nastupao je na brojnim festivalima.

Radi kao skladatelj, producent i aranžer u svom studiju Sky Road Music Studio, koji je pokrenuo 2013., piše i sklada pjesme za druge izvođače iz Hrvatske i inozemstva, izvršni je ravnatelj festivala Hvalospjev ljubavi u Varaždinu, umjetnički je ravnatelj festivala duhovne glazbe Maranatha u Opuzenu, organizator je mnogobrojnih humanitarnih akcija i koncerata kojima pomaže najpotrebnijima, a dosad je (što samostalnim, što zajedničkim projektima) u humanitarne svrhe prikupio više od 1,5mil kn. S Agnezom Levanić pokrenuo je izdavačku kuću Acordis.

Dobitnik je brojnih festivalskih i drugih glazbenih nagrada.

DJELA. Skladbe: izbor najpoznatijih pjesama: Evo, dolazim Gospodine; Ljubav bez granica; Na Tvom dlanu; Molitva Majci; Raspeta ljubav; Pošalji duha svog; Kralju kraljeva; Ti zaslužuješ sve; Zaogrni me plaštem ljubavi; Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno; Zauvijek tvoj….. Diskografija (albumi): Evo, dolazim Gospodine (2008.), Kralju kraljeva (2012.), Zauvijek Tvoj (2014.).

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh