Sučić, Goran

Pregledaj djela autora

skladatelj, pisac (Livno, BiH, 8. travnja 1952.)

Diplomirao glazbenu kulturu–pedagogiju, magistrirao obrazovni menadžment, a obranom doktorske disertacije na temu »Upravljanje promjenama u kurikulumu umjetničkih područja odgojno obrazovnog procesa« stekao akademsko zvanje doktora znanosti.

Radno iskustvo stekao je u odgoju i obrazovanju u neposrednom radu s učenicima i studentima, nakon čega radi u Zavodu za školstvo Republike Hrvatske, današnjoj Agenciji za odgoj i obrazovanje, na poslovima višeg savjetnika — nadzornika gdje je i danas angažiran kao vanjski suradnik, a potom stalni zaposlenik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Autor je i skladatelj većeg broja glazbenih djela, projekata, knjiga, obrada, znanstvenih i stručnih članaka te multimedijalne knjige Odraslo djetinjstvo koja je bila nominirana za Diskografsku nagradu Porin, kao i multimedijalne monografije Poli–art, Glazbena vizualizacija–Likovna slušaonica s DVD i CD u izdanju Cantusa iz Zagreba.

Dobitnik je Nagrade Marko Marulić za postignuća u znanosti, priznanja grada Splita za doprinos u kulturi, Županijske nagrade Splitsko dalmatinske županije za doprinos u kulturi. Dobitnik je nagrada za skladateljski rad na domaćim i međunarodnim festivalima i smotrama. Recenzirao je i uredio više stručnih, znanstvenih i umjetničkih radova i udžbenika. Pozvani je predavač na mnogim stručnim znanstvenim skupovima kako na domaćoj tako i međudržavnoj razini. Zbog izuzetnih rezultata promaknut je u najviše prosvjetno zvanje profesora savjetnika. Član je saborskog Odbora za znanost obrazovanje i kulturu, Državnog povjerenstva (tajnik) za natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, Državnog povjerenstva glazbenih svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu, predsjednik Državnog povjerenstva za polaganje stručnih ispita iz svih područja glazbe, član Upravnog vijeća HNK Split, 2010.–2012., predsjednik Umjetničkog savjeta Splitskog i dječjeg festivala, član stručnog ocjenjivačkog suda Festivala dalmatinskih klapa, član Hrvatskog društva skladatelja, član likovne udruge Salona art, potpredsjednik Zajednice tehničke kulture–zvjezdarnice Zvjezdano selo Mosor u Splitu, član Županijske skupštine 2009.–2013., vijećnik u Gradskom vijeću grada Spita 2013.

U slobodno vrijeme bavi se slikarstvom, sudjelujući u radu mnogih hrvatskih i međunarodnih kolonija i samostalnim, skupnim i humanitarnim izložbama sa zapaženim rezultatima i pozitivnim kritikama.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh