Prskalo, Hrvoje

Pregledaj djela autora

Rođen sam 24.9.1982. godine u Zagrebu. Oženjen sam i živim i radim u Zagrebu.
2001. godine završio sam umjetničku gimnaziju i upisao studij novinarstva. Još u srednjoj školi osnovao sam svoj prvi rock bend pod nazivom „Tranzistor“ u kojem sam pisao glazbu i tekstove za sve pjesme. 2002. godine službeno je objavljen prvi singl benda u izdanju Orfeja, a kasnije još nekoliko singlova pod etiketom Dallas Records-a. Kao samouk glazbenik, nekoliko godina djelovao sam i u bendovima „Davorin i Bogovići“ i „Jura Stublić & Film“.
2003. godine otvaram svoj prvi glazbeni studio i počinjem se baviti snimanjem i produciranjem autorskih pjesama te se afirmiram i kao aranžer i producent za razne pop i rock izvođače. Do danas (2020.) je u studiju Zg zvuk preko stotinu bendova i solo izvođača snimilo svoje singlove i albume. Nekoliko godina bavio sam se organizacijom i ozvučavanjem koncerata i djelovao kao ton majstor, što radim i danas kao pridruženi član grupe „Jurica Pađen & Aerodrom“.
2012. godine osnivam pop-rock bend „Bang Bang“ u kojem također potpisujem tekstove i glazbu. Bend je do sad izdao dva albuma („Bez obzira na sve“ 2015. godine i „Mol.2“ 2019. godine) i osvojio mnoge nominacije i glazbene nagrade. Grupa „Bang Bang“ aktivno djeluje na području Republike Hrvatske sa mnogobrojnim samostalnim koncertima i nastupima na renomiranim glazbenim festivalima.
Također, skladam i produciram kazališnu i filmsku glazbu, te namjensku glazbu za reklame i korporativne trailere. Kao autor, izvođač i producent nominiran sam i nagrađivan sa nekoliko renomiranih nagrada.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh