Predin, Zoran

Pregledaj djela autora

Zoran Predin je slovenski novovalni kantautor rođen u Mariboru 16.6.1958, kojem, zbog njegove provokativnosti i crnohumornih tekstova, i najveći neprijatelji priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost. Najvećim komplimentom smatra, da su ga proglasili novovalovnim Arsenom Dedićem, s kojim je dugo godina prijateljevao i plodno surađivao. U svojoj bogatoj umjetničkoj karijeri objavio je 37 autorskih albuma, 3 zbirke poezije i knjigu anekdota Druga žena u haremu. Skladao je glazbu za filmove i kazalište, iskušao se u raznim glazbenim stilovima, od rocka do gypsy swinga, i nastupao po cijelom svijetu. U posljednje vrijeme redovno objavljuje albume na hrvatskom jeziku i nastupa sa Damirom Kukuruzovićem i Matijom Dedićem. Sam kaže kako najbolje tek dolazi. Više info na: www.predin.com

Diskografija:

Ikebana – 1980 – Helidon – Lačni Franz

Adijo pamet – 1981 – Helidon – Lačni Franz

Ne mi dihat za ovratnik – 1983 – Helidon – Lačni Franz

Slišiš, školjka poje ti ! – 1984 –Helidon – Lačni Franz

Slon med porcelanom – 1985 – Helidon – Lačni Franz

Na svoji strani – 1986 – Helidon – Lačni Franz

Sirene tulijo – 1987 – Helidon – Lačni Franz

Tiha voda – 1988 – Helidon – Lačni Franz

Zadnja večerja – 1989 – Helidon – Lačni Franz -( LP +CD )

Svjedoci-Priče – 1989- Diskoton – Ambasadorji užitka & Arsen Dedić

Kaj bi mi brez nas – 1990 – Helidon kompilacija Lačni Franz

Ilegalni pubertetniki – 1991 – Helidon – kompilacija Lačni Franz

Gate na glavo – 1992 – Helidon – Ambasadorji užitka

Petnajstletnica – 1992 – Conan ( avdio in video kazeta )- Lačni Franz

V živo – 1993 – Conan (dupli CD ) – Lačni Franz

Napad ljubezni – 1994 – Kud Levi breg – Ambasadorji užitka

Nasvidenje na plaži – 1995 – kompilacija Lačni Franz – Helidon

Mentol bonbon – 1996 – Kud Levi breg – sa grupom Šukar

Ljubimec iz omare – 1998- Kud Levi breg – Mar Django Quartet

All-purpose lover – 1999 – Kud Levi breg – Mar Django Quartet

Kaj bi mi brez nas – 2000 – Helidon ( Box – 9 CD )

Tretji človek – 2000 – Kud Levi breg – izbor snimaka sa različitim postavama

Lovec na sanje – 2001 – Kud Levi breg – Orkestar Adijo Pamet

V živo gre zares – 2002- Kud Levi breg – žive snimke sa različitih koncerata

Praslovan MP3 – 2002 – Kud Levi breg – izbor albuma u mp3 formatu

Strup za punce – 2003 – Kud Levi breg – Žive Legende

Na krilih prvega poljuba – On the wings of the first kiss – 2003 – snimci različitih glazbenih stilova

Starši vaših radosti – 2004- Kud Levi breg ( audio + DVD )- Lačni Franz

Žarnica za boljši jutri – 2005 – Dallas Records – Žive Legende

Čas za malo nežnosti – 2006 – Dallas Records – ArtBiro Quintett i operna pjevačica Mirjam Kalin

Za šaku ljubavi – 2007 – Dallas Records – ABQ i najpopularniji hrvatski glazbeni izvodjaći

Pod srečno zvezdo – 2008 – Dallas Records – The Gypsy Swing Band

Inventura – 2008 – Dallas Records – The Gypsy Swing Band

The Ultimate Collection – 2011 – Croatia Records – Lačni Franz & Zoran Predin

Tragovi u sjeti – 2011 – Aquarius Records – Zoran Predin & Matija Dedić

Kosa boje srebra – 2013 – Aquarius Records – Zoran Predin Quartett

Na koncu naše mavrice – 2014 – ArtBiro – Zoran Predin Quartett

Ladja norcev – 2016 – Sedvex Records – Lačni Franz

Tragovi u sjeti 2 – 2016 – Croatia Records – Zoran Predin & Matija Dedić

Svako dobro – 2016 – Croatia Records – Lačni Franz

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh