Potočnik, Zlatko

Pregledaj djela autora

skladatelj, folklorist (Zagreb, 20. srpnja 1931.)

Glazbu učio privatno u Zagrebu. Filozofski fakultet završio na Sveučilištu u Zagrebu 1956. Djeluje kao skladatelj, instrumentalist, aranžer i voditelj tamburaških orkestara i malih ansambala. Od studentskih dana bavi se jazzom i zabavnom glazbom. 1970. godine postaje djelatnikom na Hrvatskoj radio–televiziji; od 1984.–91. je glazbeni producent.

Tridesetpet godina radio je kao voditelj u kulturno umjetničkim društvima u Zagrebu i okolici. Za diskografske kuće Croatia Records, Suzy, Orfej i druge snimio je tridesetak LP, kazeta i CD–a. Danas djeluje kao slobodni producent i voditelj Zagrebačkog akademskog ansambla.

DJELA. Orkestralna: Lovranski maroni; Zagrebačke sličice; Podravska jesen; Kaptolski fakini; Nokturno; Slavonski lugovi; Taknem uhom sumračak; Međimurska rapsodija; Međimurska suita; Lepi bregi zeleni; Slavonski kirvaj; Pokladna burleska; Naranđasto nebo Valencije; Zagrebačke plesne minijature; Tri glazbene minijature; Dokolica; Elegija za srušene zvonike; Makedonski tapanite; Moja prva gitara; Tamburaška škola; Rudi zora slavonska; Koncertni valcer; Šibenska rondela; Zagorski mačkari; Perrpetuum mobile, za tambure.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh