Mardešić, Vinko

Pregledaj djela autora

skladatelj, pijanist, aranžer, producent, pisac (Križevci, 11. travnja 1944.)

Osnovnu i srednju glazbenu školu te gimnaziju završio je u Varaždinu. Diplomirao je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Najprije na istom fakultetu asistent pri Katedri za vodovod i kanalizaciju, od 1972. projektant, asistent, konzalting inženjer, direktor projektnog biroa i tehnički direktor vodoprivrednog poduzeća. Od 1990. bavi se isključivo glazbom. Za vrijeme studija svirao je u kvintetu Atlantic a godine 1970. formirao je vokalno–instrumentalni sastav Impexus s kojim je nastupao diljem Švicarske, Njemačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije. Uz rad bavio se sviranjem, skladanjem, pisanjem aranžmana i priređivao solističke koncerte.

Od 1990. godine bavi se samo glazbom, sklada i nastupa solistički, izvodeći isključivo vlastite skladbe. Do sada je imao niz klavirskih recitala u Hrvatskoj, a nastupao je i u Švicarskoj, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji.

DJELA: Klavirska: Treći put iz početka; U razmišljanju; Slutnja; Japanska trešnja; Blues; Ah ti snovi; Iščekivanje; Poskakivanje; Sjećanja s istoka; Silueta; Balada; Malo ritma; Čežnja; Varijacije; Nocturno; Ljubavni par; Ljeto u Varaždinu; Igra leptira; Nostalgija; Jeka; Razgovor, Za tebe, U šetnji, Muke s kompjutorom, Malo rijei puno emocija, Subotom uveče; Sutra je novi dan; Uspavanka. — Za više instrumenata: Raspjevana gitara, za gitaru, bas i bubanj; Boogie, za glasovir i orkestar (big band); Improvizacije na temu, za vibrafon, klarinet, flautu, saksofon, bas i bubanj; Skladba za violončelo i pratnju, za violončelo, vibrafon, glasovir i bas; U laganom ritmu, za saksofon, vibrafon, glasovir, bas i bubanj; Pijanisti, za glasovir, saksofon, bas i bubanj. — Diskografija: Treći put iz početka, CD, 1996.; Boogie, za glasovir i orkestar, CD, 2002.; Za tebe, CD, 2002.; Imamo Hrvatsku, glazba za mjuzikl, 2011. — Filmska glazba: Zgodba gospoda

P. F. — Knjiga: Kome treba država? Političarima ili narodu?, 2003.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh