Kabiljo, Ilan

Pregledaj djela autora

skladatelj, aranžer, producent, pjevač, perkusionist (Zagreb, 12. ožujka 1969.)

Glazbeno obrazovanje stjecao u Glazbenoj školi Pavao Markovac (klasična gitara) i u obiteljskom okružju. Glazbeno se usavršavao na UCLA (University of California, Los Angeles), gdje su mu između ostalih predavali Ray Charles i Kashif, skladatelj i producent Whitney Houston. Već s 15 godina skladao je i producirao pjesme i instrumentalne skladbe za TV i radio te glazbu za reklamne poruke. Kao pjevač i skladatelj svratio je na sebe pozornost pjesmom Zlatna noć na Zagrebfestu 1990., kad je u duetu s Vannom (tada duo Ilan&Ivana) dobio Grand prix stručnog povjerenstva. 1991 g. sklada i producira pjesme za prvi album Ivane Banfić i pjesmom Daj povedi me osvajaju drugo mjesto u izboru jugopjesme za Euroviziju. S pjevačicom Ninom Badrić osvaja Grand prix na festivalu »Split 1997« velikim hitom Ja za ljubav neću moliti. Kao skladatelj i pjevač nastupao je na festivalima Zagreb, Split, Zadar, Korčula te na internacionalnim u Bregenzu, Sarajevu, Malti i Los Angelesu (dobitnik »President´’s Award«). Skladao je i producirao pjesme za mnoge interprete. Osim u Zagrebu glazbu je skladao i producirao u tonskim studijima Beča i Los Angelesa.

Napisao je velik broj originalne glazbe za mnoge kazališne predstave u Zagrebu, za TV serije, filmove i reklamne poruke. U Los Angelesu je skladao i producirao glazbu za TV seriju Zeezel the Zowie Zoon.

Nagrade: Diskografska nagrada Porin za produkciju albuma Nine Badrić Personality (1998.).

DJELA: Važnija diskografija: La Cienega, 1995.; The Fugitive, 1996.; remix kompilacija Allez, Allez, 1997.; Samo jednom se ljubi (sniman u Londonu), 2000.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh