Juranović, Darko

Pregledaj djela autora

skladatelj, producent  (Zagreb)

Glazbeni producent, skladatelj i jedan od članova osnivača producentskog dvojca PlayOne. Sa svojim poslovnim partnerom DJ Fresh Jayem posjeduje Liveinthemix Music label i Liveinthemix TV, produkcijsku kompaniju za hrvatsko i svjetsko tržište, u čijem su vlasništvu jedan video i tri profesionalna glazbena studija.

Na hrvatskom je tržištu karijeru započeo ranih 90–tih, pod pseudonimom Da’Real, i to kao jedan od članova prve postave benda Electro Team (ET), koji je napustio 1998. kako bi se posvetio samostalnoj producentskoj i skladateljskoj karijeri pod današnjim umjetničkim imenom D’Knock.

Kao producent i autor D’Knock je dosad surađivao s brojnim eminentnim imenima svjetske glazbene scene, kao što su Barbara Tucker (The Queen of House Music), zatim s poznatim engleskim glazbenim producentom i dobitnikom nagrade Grammy Andyjem Wrightom, Mickom Hucknalom (Simply Red), DJ Spenom (Quantize Recordings), Peterom Grantom, Amrickom Channom, Barb&Q Projectom, i mnogim drugima. D’Knock & DJ Fresh Jay su suosnivači Papaya Day & Night Festivala (Papaya Club, Zrće) te producenti kompilacija Papaya Day & Night Vol. 1 — Vol. 5. S DJ Fresh Jayem i Z. Dusperom (Rei Noel) D’Knock je surađivao na svjetskom humanitarnom projektu za beskućnike »We Can Heal«. Njihova dugogodišnja suradnica, house diva Barbara Tucker, kao jedna od inicijatorica cijelog projekta, okupila je velik broj svjetskih vokalista i top remiksera da produciraju singl We Can Heal, među kojima je i PlayOne dobio svoju šansu. Prvo izdanje uključuje verzije PlayOnea te etabliranih svjetskih producenata i DJ–a kao što su Frankie Knuckles (The Godfather of House Music)&Eric Kupper, DJ Spen & Gary Hudgins te Rhemi. PlayOneov remiks pjesme We Can Heal osvojio je 1. mjesto na svjetskoj top listi Traxsource Electro House Top 100.

2010. D’Knock je u suradnji s T. Preradovićem (Slow Mo’T) i Kostom Radmanom remiksirao svjetski hit Olivije Newton John Physical. Njihov remiks u izvedbi pjevačice Iness uvršten je u jednu od najprestižnijih svjetskih kompilacija diskografskog nakladnika Sony Music pod imenom Club Sounds Vol. 52 (CD 1, br. 15), na kojoj se nalaze i hitovi poznatih svjetskih izvođača poput Shakire, Leone Lewis, Britney Spears, Fat Boy Slima i Fragme.

D’Knock već dugi niz godina uspješno surađuje i s renomiranom marketinškom agencijom Unex Group i dosad je napravio niz jinglova i reklama za poznate hrvatske i svjetske brandove kao što su Coca–Cola, Hugo Boss, Motorola, Ledo, Jamnica, Jana, Vegeta, Pliva, Juicy, Diners, Franck, Chernigivske itd. Također je dosad surađivao s prvacima hrvatske glazbene estrade, a sa Slow Mo’T–jem producirao je album Poruka za poznatu makedonsku pjevačicu Kaliopi; zajedno su producirali i dvije pjesme za Tošu Proeskog, koje su se našle na njegovoj kompilaciji Još uvijek sanjam da smo zajedno.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh