Jagatić, Dubravko

Pregledaj djela autora

novinar, kritičar (Zagreb, 8. srpnja 1965.)

Nakon završene srednje škole, Obrazovnog centra za kulturu i umjetnost, polazio je seminare za animatore kulture u Kulturnom centru Međunarodne federacije Muzičke omladine u Grožnjanu. Tridesetak djelatnih godina posvetio je organizaciji rock koncerata (više od pet stotina hrvatskih i inozemnih izvođača) i festivala te novinarskoj, kritičarskoj i uredničkoj aktivnosti. Jedan je od osnivača Art&Music festivala, Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak, glavni urednik magazina Servus, XL i Scena, dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio) te rock kritičar na brojnim radijskim postajama, dnevnom tisku i periodici. Redovni je član i Hrvatskog novinarskog društva.

Nagrade: Nagrada za životni doprinos razvoju i unapređenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture, Hrvatski glazbeni festival (2010.).

RADOVI: brojni prikazi, kritike, intervjui, eseji s područja pop i rock glazbe — Dolce vita, roman, Zagreb, 2004. — Kad muzičari šokiraju, dokumentarni film (au-tor i redatelj), 2005. — Sloboda izbora kao kontinuirani cilj postojanja, esej, Fantom slobode, 2012.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh