Huljić, Vjekoslava

Pregledaj djela autora

Rođena je 27. 3. 1963. u Tomislavgradu. Odrasla je u Splitu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te Pravni fakultet. Položila je pravosudni ispit u Zagrebu.

Napisala je jedanaest knjiga, od kojih je devet za djecu: knjige bajki i priča Čampro, te Lonac za čarolije, romani za djecu Maksove šumotvorine i Oči u oči s nebom, te romani za mlade Moj tata je lud za mnom, Moja baka ima dečka, Moja sestra je mrak, Moji misle da ja lažem i Moje ljeto s Picassom. Napisala je zbirku pjesama Jutrooki, te roman za odrasle Gen anđela.

Već tridesetak godina piše stihove  za domaću zabavnu i pop glazbu, uglavnom na glazbu svog supruga Tonča Huljića. Surađivala je i sa Zdenkom Runjićem. Napisala je oko pet stotina pjesama. Dobitnica je brojnih nagrada na festivalima, Cesarice za hit autora 2017, te Cesarice za pjesmu godine 2018. – Ako te pitaju. Pjesma Ako te pitaju pjesma je godine Zlatnog studija i regionalne nagrade MAC. Dobitnica je Porina za hit godine –  Bižuteriju, te četiri Dore.

Četiri puta je stihovima zastupala Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije: s Magazinom i Lidijom Horvat Dunjko – Nostalgija, s Doris Dragović – Marija Magdalena, s Vannom – Strune ljubavi, te Igorom Cukrovim – Lijepa Tena.

Pisala je stihove za Tonča i Madre Badessu, Doris Dragović, Petra Grašu, Jelenu Rozgu, Magazin, Danijelu,  Olivera Dragojevića, Massima, Tedija Spalata, Ninu Badrić, Vannu, Jolu, Domenicu, Petra Dragojevića, Zlatka Pejakovića,Vucu, Sandija, Borisa Novkovića, Igora Cukrova, Gorana Karana, Zrinku, Željka Joksimovića, Severinu, Lorenu i Hanu.

Koautorica je mjuzikla Pacijenti zajedno sa suprugom Tončem Huljićem i Mirom Gavranom. Napisala je stihove za naslovni song crtanog filma Čudnovate zgode šegrta Hlapića – Ljubav sve pozlati. Zajedno sa suprugom , sinom Ivanom i kćeri Hanom, napisala je songove za mjuzikl  Žuta minuta.

Živi i radi u Splitu.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh