Grahovec, Željko

Pregledaj djela autora

rođen 18.12.1965. u Čakovcu

Skladatelj, tekstopisac,producent, pjevač.

Sa glazbom je u dodiru od osnovne škole, gdje uči sviranje tambure. Aktivno se počeo baviti glazbom kao srednjoškolac oformivši svoj prvi sastav “Pacific”.

Od kraja 80-tih godina prihvatio se vođenja tamburaškog ansambla u KUD-u Mačkovec, odakle i potječe, kao glazbeni koreograf. Nakon toga bio je i jedan od osnivača Tamburaškog orkestra Stjepan Bujan Stipić iz Čakovca, te bio glazbeni mentor mnogim međimurskim pjevačima i sastavima. Iza sebe ima nekoliko izdanih nosača zvuka.

Kao skladatelj i autor počeo je raditi 1995. za Glazbeni festival Podravine i podravlja u Pitomači, s kojim do danas druguje i surađuje bez prekida. Samo za taj festival je skladao 50-tak pjesama koje se nalaze na festivalskim nosačima zvuka. Istovremeno surađuje i sa ostalim Festivalima( Krapina, Zagorska krijesnica, Brod-fest, Požega).

Od 2013. godine intenzivno se bavi etno glazbom, istražujući, obrađujući i snimajući stare zaboravljene napjeve cijele kajkavske Hrvatske. Sa svojom glazbenom suradnicom Gordanom Lach iz Varaždina osniva Etno-duo “GOGA I ŽELJKO” (http://etno-duogogaizeljko.com.hr/). Izdali su za sada dva albuma: “Munine viže” sa napjevima iz Međimurja, te “Kaj je kaj” sa obradama pjesama iz cijele kajkavske Hrvatske u novim, modernim aranžmanima. Dobitnici  su nagrade na festivalu MEF 2015 za etno izričaj. Kao etno duo rade i autorske pjesme, koje izvode na spomenutim festivalima ( Gordana piše stihove a Željko glazbu).

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh