Glowatzky, Toni

Pregledaj djela autora

skladatelj

(Zagreb, 17. lipnja 1952.)

Nakon osmogodišnjeg i gimnazijskog školovanja diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1975. godine, a 2002. godine završio Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova.

Glazbom se počinje baviti 1968. godine kao vokalni solist u VIS Veritas koji je nastao u okviru Župe sv. Antuna u Zagrebu.Prve izvedbe svojih skladbi bilježi 1974. godine na Festivalu kajkavske popevke u Krapini i na festivalu u Požegi. Naročite uspjehe postiže kajkavskim popevkama osvajajući najviše nagrade publike i stručnih sudova. Sudjeluje na Zagrebfestu gdje 1986. godine osvaja prvu nagradu publike, a iste godine pobjeđuje na Karneval festu u Cavtatu. Također je sudionik i Chansonfesta. 1993. godine kao suautor i suizvođač radio drame Zagrebačke jesenje vedutepobjeđuje na svjetskom festivalu radio drame Morishige Award u Tokiju. Osim skladanja bavi se producentskim radom i pisanjem stihova za koje je također nagrađivan. Od 1981. godine radi kao odvjetnik, a 1991. godine uključuje se u politički život kao savjetnik predsjednika Republike dr. Franje Tuđmana. 1993. godine zapošljava se kao profesionalni diplomat u Ministarstvu vanjskih poslova te obnaša visoke diplomatske dužnosti u SR Njemačkoj, Švicarskoj i Kanadi, zbog čega se manje bavi glazbom.

Osim vlastitih tekstova, uglazbljivao je, između ostalih, stihove Zlatka Crneca, Miše Doležala, Drage Britvića, Dragutina Domjanića, Jasminke Holt, Milana Sigetića, Ljubice Konjević, Ančice Koprek i dr.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh