Dimter, Vjekoslav

Pregledaj djela autora

Skladatelj, tekstopisac, aranžer, glazbeni producent

(15. kolovoza 1969.)

Od ranih dana počinje se baviti glazbom. U Osijeku uči svirati tamburu i pohađa natavu klasične gitare u glazbenoj skoli. U to doba, bio je i  član raznih KUD-ova.

U osamnaestoj godini se seli u SAD gdje studira psihologiju i jazz gitaru. Nakon završenog fakulteta bio je član tamburaškog sastava Jerry Grcevicha. U isto vrijeme počinje skladati i surađuje s tamburskim sastavima „Gazde“ i „Šarmeri“ za koje potpisuje njihove najpoznatije pjesme.

Početkom 2000-ih počinje suradnju s Oliverom Dragojevićem i 2003. godine osvaja glazbenu nagradu „Porin“  u kategoriji za Pjesmu godine s pjemom “Sve bi da za nju” za koju je napisao glazbu i stihove.

U Americi svira i piše za tamburaški sastav „Otrov“, a u isto vrijeme surađuje na nekoliko pjesama s  Miroslavom Škorom i s grupom „Vigor“.

Od 2014. surađuje s Damirom Bačićem i Mijom Dimšić, kao koautor pjesama, aranžer i glazbeni producent. Zajedno pišu i produciraju tri Mijina studijska albuma. „Život nije siv“ (2017.), Božićno jutro“ (2017.)  i „Sretan put“ (2019.)

S Mijinim prvim autorskim albumom „Život nije siv“ postiže veliki uspjeh. Uz najprodavaniji album na području Republike Hrvatske, album „Život nije siv“ nagrađen je i s 5 glazbenih nagrada „Porin“, između ostalih i za Album godine.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh