Dičić, Damir

Pregledaj djela autora

gitarist, skladatelj, aranžer, dirigent (Zagreb, 23. srpnja 1938. — Zagreb, 18. listopada 2005.)

U glazbi samouk. Poslije završene gimnazije i prekinutog studija prava profesionalno se bavi glazbom. Lider je vlastitih sastava od trija do big– banda i član mnogih i različitih instrumentalnih sastava uglednih zagrebačkih jazz glazbenika. Kao član ansambla BP Convention nastupao u Americi, Indiji, zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza. Sudjelovao na gotovo svim značajnijim festivalima jazza kod nas i u inozemstvu. Uspješnu koncertnu djelatnost ostvaruje s J. T. Thielemansom,

C. Terryem i s gitaristom Joeom Passom, Stanom Getzom, Artom Farmerom, Joeom Passom i drugima. Kao skladatelj, aranžer, gitarist i dirigent gotovo deset godina surađuje s austrijskim ORF, u poznatoj emisiji austrijskog radija Paula Polanskog Musik zum Träumen, a nastupao je na EBU koncertima i bio više godina član East European All Stars benda. U Big–bandu HRT–a pod ravnanjem Miljenka Prohaske provodi 20 godina, kada odlazi u slobodnu profesiju. Bio je predsjednik Hrvatske glazbene unije od 2002.

Nagrade: Nagrada Status (višekratno).

DJELA: Za potrebe programa radija i drugih medija snimio više od 1000 minuta glazbe različitih glazbenih smjerova. Brojna diskografija. Napisao je udžbenik Jazz gitara. Autor je oko 500 skladbi.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh