26.01.2018

CESARICA – Hrvatska glazbena nagrada publike za hit godine

cesarica

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da uskoro kreće novo izdanje CESARICE – hrvatske glazbene nagrade publike za hit godine. Naša želja da pjesmama koje publika voli i sluša pružimo dodatnu podršku nas je motivirala da pokrenemo ovu nagradu i vjerujemo da smo prošle godine u svojim nastojanjima uspjeli.

Podsjetimo, nagrada Cesarica dodjeljuje se pjesmi koju je publika svojim glasovima izabere kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornom periodu.

Nagradom Cesarica daje se priznanje hitu i najpopularnijoj pjesmi po izboru publike, a prošle godine ta čast pripala je pjesmi „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka, u izvedbi Nine Badrić.

U nastojanjima do poboljšamo cijeli proces dodjele nagrade te osluškujući i vaše reakcije, odlučili smo promijeniti koncept nagrade te Cesarica postaje cjelogodišnji glazbeni projekt.

Upravni odbor Cesarice i ovaj put provodit će cijeli proces odabira pjesama koje kandidiraju za nagradu temeljem trenutno aktualnih i javno dostupnih podataka, i to na osnovi sljedećih kriterija: izvještaj vrćenja na radio postajama (izvor: Fokuskontrol), arhive relevantnih radijskih top lista (izvor: javno dostupni podatci) i internet liste (izvor: javno dostupni video brojevi na servisu YouTube).

U petak, 26. siječnja u specijalnom izdanju emisije PopRock.hr posvećenom Cesarici, objavit ćemo prvih 5 pjesama, kandidata za nagradu koje će se dati na glasovanje publici. Emisija će biti prikazana na HTV 2 s početkom u 19.15 sati.

Glasovanje započinje od 26. siječnja i odvijat će se tijekom dva tjedna.

Glasovati se može na službenoj stranici cesarica.org te putem Facebook stranice Cesarica https://www.facebook.com/cesarica i Viber Public Accounta https://chats.viber.com/cesarica

Ovim načinom glasovanja uveli smo novost u online prezentaciji naše Cesarice što će, vjerujemo, i publika prepoznati.

Svaki mjesec, Upravni odbor Cesarice predstavit će publici 5 pjesma koje će ući u prvi krug glasovanja, a publika će odlučiti koja pjesma ide u finale i bit će nominirana za Cesaricu, te u prosincu ulazi u drugi krug glasovanja.

Osim glavne nagrade „Cesarica“ za hit godine, i ove će se godine dodijeliti posebne nagrade poput onih u pojedinim kategorijama, i to na žanrovskoj osnovi (pop, rock, zabavna, klapska i tamburaška glazba).

Pjesme koje će biti u konkurenciji i za koje će publika moći glasovati bit će predstavljene na službenim stranicama pod rubrikom „Moj glas“, a sve novosti vezane za nagradu i izvođače te promociju pjesama objavljivat će se na službenim stranicama nagrade cesarica.org koja će biti aktualna od petka, 26. siječnja.

Kroz cijelu godinu puno ćemo raditi na promociji glazbe i pjesama, nadamo se, s vama, dragi kolege glazbenici, a ovim putem vas ljubazno molimo da podržite ovaj glazbeni projekt i sudjelujete u promociji Cesarice, jer je riječ o vašoj nagradi o kojoj odlučuje publika, kojoj je i upućena vaša glazba i vaš rad!

Puno pozdrava, u nadi da će se naša suradnja i ove godine razvijati na obostrano zadovoljstvo, i na korist hrvatske glazbe.

Miroslav Buljan,
Predsjednik Upravnog odbora Cesarice

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh