30.01.2020

Cantus Ansambl dio kulturnog programa povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

Hrvatska će se tijekom predsjedanja Vijećem EU predstaviti kulturnim programom koje je osmislilo Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova.

Kulturni programi su osmišljeni s namjerom kontekstualiziranja hrvatske kulture, kako one baštinske tako i suvremene, s kulturama država u kojima se predstavljamo. Programi svih umjetničkih disciplina pomno su birani s namjerom postizanja što veće vidljivosti hrvatske kulture i umjetnosti u europskim središtima, prenosi Ministarstvo kulture.

Izuzetna nam je čast da je Cantus Ansambl u šestomjesečni program uvršten s dva koncerta.

Najprije će se predstaviti u okviru otvorenja izložbe „Svijet kao paviljon. Vjenceslav Richter“, s koncertom 4. ožujka 2020. u dvorani Rotonde Bertouille u sklopu Centra umjetnosti BOZAR. Programom će ravnati maestro Ivan Josip Skender, a predstavit će se dvije ličnosti važne za hrvatsku glazbenu kulturu 20. i 21. stoljeća – Boris Papandopulo i njegova Komorna simfonija, te skladatelj Berislav Šipuš i komorni komad Tan Hetti.

U okviru ciklusa Hrvatski glazbenici u Beču, u organizaciji KIC-a i u partnerstvu s Centrom Arnold Schönberg u Beču, u studiju spomenutog Centra 27. svibnja 2020. Cantus Ansambl, sa svojom stalnom gošćom mezzosopranisticom Martinom Gojčetom Silić i pod vodstvom Berislava Šipuša, izvest će program sastavljen od skladatelja Druge bečke škole, ali i dojena hrvatske glazbe Stanka Horvata i Krešimira Šipuša, te pojačan s partiturom i ritorni skladateljica Sande Majurec.

 

Popis svih odabranih programa u sklopu predstavljanja kulturnog programa tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU može se pronaći na linku.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh