01.12.2021

Borna Šercar okupio obitelj te renomiranu ekipu svojih kolega glazbenika i umjetnika za projekt “Igračka i kuglica”

Borna Šercar, višestruko Porinom i drugim strukovnim nagradama, nagrađivani glazbenik, skladatelj, bubnjar i slikar te redovni član Hrvatskog društva skladatelja, predstavlja svoj novi božićni singl nastao spontano u sklopu projekta Super5Q.

Borna koji svojom karizmom i djelovanjem kroz razne projekte senzibilizira publiku za artizam za ovu je priliku okupio obitelj te renomiranu ekipu svojih kolega glazbenika i umjetnika. Pjesmu “Igračka i kuglica” pjeva njegova mlađa kćer Marta i Mara, kćer kolege i prijatelja Zvonimira Bajevića, trubača koji je uveličao ovaj singl fenomenalnim solom na trubi. Aranžman koji je Borna napravio u stilu američkih božićnih pjesama odiše svježinom, tradicijom, ali i didaktičkim elementima važnim za mlađu publiku. Za stariju je podsjetnik na neka opuštenija vremena.

Prije godinu dana moj stariji brat Dan Šercar zamolio me da napravim glazbu za božićnu pričaonicu u sklopu njegovog projekta Super5Q, tako je nastao i ovaj božićni song “Igračka i kuglica” potpuno spontano i neplanirano. Zadnjih mjesec dana shvatio sam da mi je zadaća kao autoru doprinijeti da ovo vrijeme koje dolazi uljepšam i razveselim koliko god je to u mojoj moći i tako sam pozvao svoje prijatelje, kolege, djecu… u stvari užu i širu Familiju da sudjeluju u ovom malom pothvatu. Tako su se tu našli moj mlađi brat Fran Krsto Šercar na udaraljkama i njegova Magda Skaramuca na violi, Hrvoje Galler na klaviru, Vojkan Jocić na saxu, Iva Ilakovac na cellu, Dunja Delač na violinama i Goran Delac na kontrabasu, Zvonimir Bajević na trubi i flugelhornu. Napravio sam aranžman, snimili smo glazbu, nisam zvao zvijezde da mi otpjevaju pjesmu već prave male zvjezdice na nebu, Martu Šercar i Maru Bajević. Miks i mastering je napravio moj dugogodišnji prijatelj i kolega Goran Kovačić Gorki. U spotu su sudjelovala i druga djeca mojih prijatelja i odrasli al to ćete morati samo otkriti u utorak 30.11. u podne, u izdanju Croatia Records i režiji Dinko Doringo, kad će biti premijera spota;)) pridružite se našoj velikoj Familiji jer svi smo u konačnici jedna familija… ljudi to prečesto zaboravljaju“, rekao nam je Borna Šercar.

Spot za pjesmu “Igračka i kuglica” u izdanju Croatia Recordsa potpisuje Dinko Čvorić-Doringo.

Šercar’s Family “Igračka i kuglica”

pjevaju Marta Šercar i Mara Bajević

klavir: Hrvoje Galler

kontrabas: Goran Delač

truba i krilnica: Zvonimir Bajević

saksofon: Vojkan Jocić

violine: Dunja Delač

viola: Magda Skaramuča

cello: Iva Ilakovac

bubnjevi, udaraljke, conge, vibraphone, glockenspiel: Borna Šercar

mix & mastering: Goran Kovačić Gorki

Kamera, režija i montaža: Dinko Čvorić-Doringo

U spotu glume: Marta Šercar, Mara Bajević, Ana i Mila Čuljak, Dan Delač i Grgur Šercar

glazba, tekst i aranžman: Borna Šercar

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh