03.08.2020

Arena International 2020

Glazbene radionice i koncerti „Arena International“ održat će se već tradicionalno 19. put u Puli i gostuju prestižni muzičari iz renomiranih svjetskih teatra i glazbenih institucija kao iz milanske „Skale“,  iz ljubljanske Opere i baleta i drugi uvaženi umjetnici i pedagozi sa talijanskih Akademija iz Milana, Novare, Brescie, Venecije, Udina, Trsta, njemačkih iz Passau-a i Regensburga, slovenskih iz Ljubljane i  Maribora te hrvatski iz Zagreba, Osijeka i Pule.

Zbog izvanredne situacije uzrokovane pandemijom i naša manifestacije je primorana smanjiti program.

Uz potporu Talijanske Unije u Rijeci i Ureda za nacionalne manjine Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Grada Pule – Città di Pola održati će se 6. kolovoza s početkom u 20.30 sati Gala koncert pod nazivom „Istarska glazbena riznica kroz povijest“ u prekrasnom ambijentu Crkve Svetih Srca Isusa i Marije – današnjoj Galeriji Arheološkog muzeja Istre u Puli. Interpreti su docenti – umjetnici Glazbenih radionica.

Nažalost, upravo aktivne Radionice koje daju priliku mladim glazbenicima mjesto susreta sa eminentnim umjetnicima bogatim glazbenim iskustvom, razmjenu znanja i poznanstva, usporedbe, kao i blisku suradnju, u individualnoj nastavi, komornoj ili u orkestru i zboru su ostale zakinute tradicionalne nastave.

Ali zahvaljujući velikoj strasti i požrtvovnosti prema univerzalnom jeziku Glazbe i radi dugogodišnjeg cilja promocije istarske glazbene riznice, kojeg se u „Arena International“ posebno njegovao, odlučili su realizirati koncert kojem će prisustvovati  malobrojni izvođači i publika. Kako bi dospjeli do naših učenika ali isto tako i do šire javnosti, koncert će se prenijeti direktno kroz socijalne medije.

Kao što već sam naslov koncerta najavljuje, interpretirati ćemo glazbu kompozitora vezanih za Našu Zemlju: Giuseppe Tartini, Antonio Smareglia, Franz Lehar, Nello Milotti, Ivo Tijardović i još jednu kompoziciju tršćanskog Andrea Musizza tek „friško“ iskomponiranu.

U veličanstvenom ambijentu Arheološkog Muzeja Istre zvukovi violina, violončela, flauta, čembala i klavira odzvanjati će pod majstorkim rukama Maestra: Natalija Čabrunić Pfeifer, Danijel Zeljak, Ivica Šoštarič, Edoardo Milani, Andrea Musizza, Marco Alesi i Tatiana Šverko uz muzikološki komentar Oriette Šverko.

Event će se održati u skladu s preventivnim mjerama COVID-a i poželjna je rezervacija.

Sve informacije kao i rezervacija mogu se dobiti na telefonski broj 099 210 88 26.

Slobodni ulaz predviđen je od 20.sati.

Četvrtak, 6. kolovoz 2020. u 20.30 sati

Gala koncert „Arena International“-a

Galerija – Crkva Svetih Srca u Puli

 

TISKOVNA KONFERENCIJA održati će se u utorak, 4.08.2020.god. u 11.00. sati u Zajednici Talijana u Puli i detaljno će obrazložiti program i umjetnike.

ArenaInternational 2020

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh