15.12.2023

7. međunarodno natjecanje mladih skladatelja Krzysztof Penderecki

1. Krakovski ogranak Saveza poljskih skladatelja najavljuje 7. međunarodno natjecanje mladih skladatelja Krzysztof Penderecki. Na Natjecanju mogu sudjelovati skladatelji iz svih zemalja koji u trenutku njegova zatvaranja neće biti stariji od 35 godina.

2. Predmet Natjecanja je skladba za čembalo i gudački kvartet, u trajanju od 9 do 12 minuta. U skladbi treba koristiti sve dolje navedene instrumente.

Informacije o instrumentima:

Čembalo:  barokna kopija / 2 manuala / 8’8’4’ + lutnja

raspon: FF-f3

ugađanje: a1 (srednji a) = 440 Hz

Amplifikacija čembala je moguća, ali preparacija nije dopuštena.

Gudački kvartet: 1. violina, 2. violina, viola, violončelo

3. Jedan sudionik može prijaviti najviše dvije skladbe. Skladba ne može biti ranije izvedena, objavljena u bilo kojem obliku ili nagrađena na bilo kojem natjecanju.

4. Partituru u pdf formatu, označenu amblemom i naslovom, s ispisanim trajanjem, prijavnicom, kratkom biografijom, bilješkom o skladbi i fotografijom (u jpg formatu), potrebno je poslati na adresu:

sekretarz@zkp.krakow.pl, najkasnije do 31. siječnja 2024. (23:59, UTC+01:00).

5. Žiri Natjecanja u sastavu: Marcel Chyrzyński (predsjednik), Zbigniew Bargielski, Ivan Buffa (Slovačka), Federico Gardella (Italija), Wojciech Widłak i Gośka Isphording (Poljska/Nizozemska), dodjeljuje jednu glavnu nagradu – 1.000 USD (bruto). Štoviše, nagrađena skladba premijerno će biti izvedena u travnju 2024. na koncertu tijekom 36. Međunarodnog festivala skladatelja u Krakovu.

Žiri nije obavezan dodijeliti glavnu nagradu. Mogu se dodijeliti počasne nagrade. Odluka žirija je neopoziva i bit će objavljena najkasnije do 15. veljače 2024. godine.

6. Sudjelujući u Natječaju, skladatelj izjavljuje da se skladba može snimiti za potrebe Organizatora koncerta, bez ikakvih financijskih potraživanja s njegove strane.

Kopije partitura skladbi dalje će biti vlasništvo krakovskog ogranka Saveza poljskih skladatelja.

7. Prijava na Natjecanje znači da je skladatelj suglasan s ovim Pravilnikom. Skladbe koje ne ispunjavaju uvjete iz Pravilnika neće biti uzete u obzir tijekom natjecanja.

8. Organizatori Natječaja imaju pravo promijeniti datum ili otkazati izvedbu nagrađene skladbe iz neovisnih razloga.

Sva pitanja pošaljite tajnici natjecanja – Aleksandri Patalas, e-mail adresa: sekretarz@zkp.krakow.pl

 

Cjelovite informacije o Natječaju nalaze se na poveznici:

http://festiwal.zkp.krakow.pl/en/konkurs/

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh