27.10.2023

60 godina Glazbene tribine

Šezdeseti put Glazbena tribina otvara svoja vrata svima zainteresiranima za hrvatsku autorsku glazbu, a u Osijeku – u kojem se održava treći put zaredom – ugošćuje niz atraktivnih izvođača s domaće i međunarodne scene.

Za sve one zainteresirane za suvremenu glazbu, kao i za jazz, Glazbena tribina je događaj koji ne smiju propustiti. Od 3. do 5. studenog Tribina je ponovno u Osijeku!

I ne samo to: Tribina ove godine obilježava respektabilnu 60. obljetnicu, čime se ističe kao jedna od glazbenih manifestacija s najdugovječnijim stažem i najdužom tradicijom na našoj glazbenoj sceni!

Za njeno 60. izdanje umjetnički voditelj Tibor Szirovicza priredio je bogat i raznolik program. I dalje je on otvoren brojnim imenima hrvatske autorske scene: od Stjepana Šuleka, Borisa Papandopula i Mila Cipre, preko Igora Kuljerića, Stanka Horvata, Frane Paraća i Marka Ruždjaka, sve do Mladena Tarbuka, Berislava Šipuša, Ive Josipovića i mnogih drugih.

No za publiku Osijeka i šire Glazbena tribina 2023. bit će prigoda i za susret s čitavim nizom prvorazrednih izvođača koji su uključeni u bogati raspored ovogodišnje manifestacije!

Velikan hrvatskog pijanizma Vladimir Krpan i ugledna pijanistica Katarina Krpan, naš sjajni Cantus Ansambl i fantastični Matija Dedić Trio, potom cijenjena mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić, zanimljiva mlada orguljašica Tea Kulaš i atraktivni multiinstrumentalist Ratko Vojtek, kao i Zagrebački puhački ansambl te Ansambl za suvremenu glazbu Quasars iz Slovačke – samo su neka među imenima koja će nastupiti na ovogodišnjoj Tribini.

U povodu 60. obljetnice autorice Dina Puhovski i Petra Pavić priredile su dokumentarni film čijom će premijerom u petak 3. studenog biti otvoren ovogodišnji program. Uz projekciju filma vezana je i tribina “Glazbena tribina – prošlost, sadašnjost, budućnost” koja će se održati drugog dana manifestacije.

Programi se održavaju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, konkatedrali sv. Petra i Pavla te Kulturnom centru Osijek. Detaljni program Tribine pronađite na poveznici tribina.eu.

Glazbena tribina održava se u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i Cantusa d.o.o. uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i HUZIP-a, u partnerstvu s Kulturnim centrom Osijek. Nastup Ansambla Quasars ostvaren je uz potporu Umjetničkog vijeća Slovačke i financijsku podršku SOZA-e.

Ulaz na programe manifestacije je slobodan, osim za koncerte koji se održavaju u HNK-u u Osijeku (Vladimir i Katarina Krpan – 3.11.; Cantus Ansambl – 4.11.) za koje se ulaznice (6 eura) mogu osigurati na blagajni kazališta te putem web stranice HNK Osijek.

Cjeloviti program g0. Glazbene tribine pogledajte OVDJE.

Dobro došli na 60. Glazbenu tribinu – Vidimo se u Osijeku!

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh