16.02.2021

57. Glazbena tribina u Zagrebu

DOMAĆE I MEĐUNARODNE ZVIJEDE PRATITE ONLINE! 

Glazbena tribina, događaj koji jednom godišnje predstavlja recentno stvaralaštvo domaćih autora suvremene glazbe i slovi za mjesto okupljanja brojnih generacija, prvi put se održava u Zagrebu!

Nakon 56 godina stvaranja povijesti u Opatiji i Puli, gradovima koji su oduvijek slovili za vrhunske domaćine najbitnijih glazbenih događanja, u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i Cantusa, 57. Glazbena tribina slijedom pandemijskih okolnosti održat će se u hrvatskoj metropoli od 20. do 23. veljače.

Glazbena tribina mjesto je rezervirano za skladatelje, muzikologe, glazbene teoretičare, ansamble, soliste i orkestre; to je mjesto praizvedbi i izvedbi koje se pamte, mjesto diskusija i polemika, ali prije svega mjesto gdje se hrvatski umjetnici povezuju i gdje se predstavlja scena suvremenih glazbenika. I ove godine će po prvi puta sve biti dostupno – online.

“Festival smo u prosincu prošle godine morali odgoditi, što je bilo vrlo zahtjevno jer nije jednostavno organizirati cijeli tim i izvođače i onda sve u posljednji trenutak odgoditi. Pokazalo se da je to dobra odluka jer ćemo sada uspjeti održati cijelu manifestaciju u sažetom obliku. Svaki dan bit će po jedan koncert, a dva su unaprijed snimljena zbog pandemije koronavirusa. Nažalost, neće biti puno publike zbog cijele ove situacije, no svi koncerti bit će dostupni online na službenom YouTube kanalu Hrvatskog društva skladatelja”, najavio je umjetnički voditelj Glazbene tribine Tibor Szirovicza.

 

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh