11.08.2017

24. Melodije hrvatskog juga, Opuzen 2017.

phpThumb_generated_thumbnailjpg

„Melodije hrvatskog juga, Opuzen 2017“ po 24. put će uveličati tamošnje Opuzensko lito pa će tako u petak, 11. kolovoza, na opuzenskoj Pjaci od 21.00 sat nastupiti 25 izvođača s prijavljenim skladbama, koje je stručni ocjenjivački sud pomno odabrao.

Za autore i izvođače predviđene su po tri nagrade stručnog ocjenjivačkog suda i tri nagrade publike, a tu je i nagrada za najboljeg debitanta, za najbolje stihove, te Grand Prix festivala.
Na festivalu ne zaboravljaju ni one koji su dali poseban doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi, a to priznanje će ove godine, kako nam je rekao umjetnički ravnatelj festivala Želimir Škarpona, biti uručeno „velikanu dalmatinske pisme“ Đorđiju Peruzoviću.
Festival će s ponosom dodijeliti i nagradu Vinko Coce za najbolju pjesmu pisanu u dalmatinskom izričaju, nagradu koja se od njegove smrti dodjeljuje u čast tog velikog tenora dalmatinske pjesme.

Želimir Škarpona je i, ispred organizatora festivala, pozvao sve koji vole mediteransku glazbu, koju ovaj festival njeguje, da dođu u Opuzen i uživaju“. „Pjaca je puna svake godine, vjerujemo da će tako biti i ove, kao i da će publika ponovno biti zadovoljna“.

Festival Melodije hrvatskog juga, Opuzen već je ranijih godina iznjedrio mnoge dobre pjesme i izvođače te je svakako jedno od najznačajnijih tamošnjih kulturnih i turističkih događaja. Hrvatsko društvo skladatelja i ove mu je godine ponosni partner koji mu je temeljem Natječaja BTL dodijelio financijsku potporu.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh