01.05.2020

Dobitnici izvanredne pomoći HDSa iz Fonda solidarnosti

Hrvatsko društvo skladatelja 26.ožujka objavilo je prvi paket vlastitih mjera iz „Fonda solidarnosti“ za redovne i pridružene članove. U prvom krugu pomoć je isplaćena za 16 redovnih i 19 pridruženih članova, a u drugom krugu za 12 redovnih i 24 pridružena člana.

Nakon održanog prvog  i  drugog kruga dodijeljenje pomoći članovima Skupština predstavnika Hrvatskog društva skladatelja donijela je odluku o prebacivanju dodatnih 250.000 kuna u Fond solidarnosti. Ovom odlukom sredstva u Fondu solidarnosti povećana su na 800.000 kuna.

Radi se o sredstvima koja su početkom godine bila predviđena za troškove proslave 75. obljetnice Društva. Obzirom na veliki broj zahtjeva redovnih i pridruženih članova koji su se našli u teškoj situaciji uzrokovanoj potresom u Zagrebu i nemogućnošću obavljanja posla uslijed epidemiološke situacije, Skupština predstavnika procijenila je da su potrebna dodatna sredstva kako bi se što većem broju članova pružila interventna financijska pomoć.

Održao se i treći krug u kojemu su se obrađivale sve zamolbe koje su stigle do zaključno srijede, 22. travnja. Fond solidarnosti se nakon toga zatvara jer su sredstva potrošena.

Skupština predstavnika moli članove da svoje zamolbe za financijskom pomoći više ne šalju. Bitno je znati da članovi Hrvatske glazbene unije (HGU) mogu dobiti pomoć od te udruge, a također članovi Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU) od svoje udruge. Obje udruge i dalje zaprimaju zamolbe za isplatu financijske potpore. HDS se koordinira s te dvije udruge s ciljem da pojedinci, koji su članovi dvije ili sve tri udruge, ne dobiju financijsku pomoć iz više izvora, kako bi se pomoglo što širem krugu ugroženih glazbenika.

Povjerenstvo Društva u trećem krugu odlučilo je financijski pomoći sljedećim članovima:

Redovni članovi:

Alka Vuica
Jeronim Szabolcs Marić
Mirela Priselac
Nebojša Buhin
Stanko Juzbašić
Teomir Teo Trumbić
Tomislav Goluban
Zoran Majstorović

 

Pridruženi članovi:

Aleksandar Draganić-Vrančić
Alen Kraljić
Davorin Bogović
Helena Papić
Ivan Pešut
Kim Verson
Kristina Radovčić
Livio Morosin
Marko Vukes
Sara Renar
Toni Starešinić

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh