20.09.2016

10. PRE-ART skladateljsko natjecanje 2016.

Švicarska organizacija pre-art objavila je desetu godinu zaredom natječaj za skladatelje iz zemalja kojima je bila aktivna tijekom posljednjih 17 godina. Cilj organizacije je pronaći mlade skladatelje koje će promicati u međunarodnom kontekstu i tako potaknuti razmjenu u okviru jugoistočne Europe, Kavkaza, središnje Azije i Švicarske, na taj način pomažući nadilaženje regionalnih i nacionalnih različitosti.

Natjecanje je otvoreno skladateljima iz sljedećih zemalja: Albanija, Armenija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Gruzija, Kazahstan, Kirgistan, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Rumunjska, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Tadžikistan, Turska, Turkmenistan, Ukrajina i Uzbekistan.

Dobna granica: 30 (rođeni 1986. ili kasnije)

Natječaj je otvoren za skladbu za sekstet u sljedećem sastavu: flauta (piccolo/alt flauta), oboa (eng. rog), saksofon (sopran, alt ili tenor), violončelo, kontrabas (5 žica), harmonika. Skladbe se moraju moći izvesti BEZ dirigenta.

Trajanje skladbe: 4-6 minuta

Prijavljene skladbe ne smiju biti prethodno izvedene. Svaki skladatelj može prijaviti samo jedno djelo. Dosadašnji pobjednici pre-art natjecanja ne mogu se prijaviti.

Rok za prijave: 31. prosinca 2016.

Prosudbena komisija:

Matthias Arter (skladatelj, oboist)

Roland Moser (skladatelj, predsjednik)

Boris Previšić (flautist, kulturolog)

Davor Branimir Vincze (skladatelj, ravnatelj festivala Novalis)

Stefan Wirth (skladatelj, pijanist)

 

Nagrade: 6.000 CHF (ukupan iznos);

Sve nagrađene skladbe izvest će ansambl pre-art soloists na festivalu Novalis 2017.

 

Kontakt: matthias@pre-art.ch

Prijave: Partitura i dionice moraju se (bez oznake skladateljeva imena) poslati e-mailom u PDF formatu na kontakt adresu najkasnije 31. prosinca 2016.

Svaka prijava mora sadržavati i biografiju skladatelja, scan putovnice ili osobne iskaznice, kao i datum i mjesto rođenja, poštansku i e-mail adresu skladatelja.

Primitak prijave bit će potvrđen e-mailom.

Više informacija na: http://www.pre-art.ch/index.php?musik-1-36-tbl_1_37&w=14

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh